StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Fåglar
Forum - Fåglar
Arter - Fåglar
Prylmarknad - Fåglar
Artiklar - Fåglar
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars fåglar

Forum - Kategorier
Ang. ZooKoll
Nya besökare - Läs detta först!
Ang. FågelGuiden
Burar och tillbehör
Stora papegojor
Undulater och dvärgpapegojor
Parakiter
Kanariefåglar och finkar
Duvor
Höns, fasaner och liknande
Övriga fåglar
Foder
Uppfödning / Avel
Sjukdomar
Föreningsliv
Övrigt fågelrelaterat
Klotterplanket
Platyyngel

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Du är ej inloggad och kan därför inte skicka inlägg
till forumet.
Visa

Vänja blåpannad amazon vid ny papegoja
Inlägg 1 till 2 av totalt 2[till toppen]
2011-10-12 19:50
Cccorone

Visa presentation av Cccorone

Ort:
Antal inlägg: 1
Jag har en blåpannad amazonpapegoja på 13 år som jag nu planerar att skaffa en vän till.
Det är inte min fågel från början utan en släktings och hon har sedan hon köptes aldrig varit i kontakt med andra papegojor. Jag tycker att det är väldigt synd då jag anser att de behöver en artsfrände, en människa kan inte vara ett substitut för en av samma art som finns där alltid.

Nu har jag hittat en omplacerings-goja, en vitpannad amazon som är i samma ålder och verkar perfekt för mina behov - men viktigast: Passar den för min goja? Jag har självklart ordnat så att jag får ha den på prov och kan återlämna den om det inte skulle fungera alls.

Hur svårt är det egentligen att para ihop två papegojor varav den ena inte alls är van vid andra förutom precis i början som unge och den andra är van vid flera andra papegojor?

Har hört flera olika angående könet, vilket bör egentligen fungera bäst? Två av samma kön eller olika? Båda papegojorna tros vara honor men båda ska könstestas innan.

Har någon könstestat från sidan
De har ett kit man får hem som man sedan skickar tillbaka, är det pålitligt?


Gör det nån skillnad att den ena är vitpannad och den andra blåpannad? Den vitpannade är ju lite mindre.

Vad ska jag förvänta mig? Har mycket erfarenhet samt utbildningar om djur överlag men har aldrig på egen hand gjort något sådant här. Jag förstår såklart att jag ska ha dem i separata burar i början osv. men lite tips tas gärna emot.

Det blev en del, men min huvudfråga är just, kan det gå? Är det möjligt att min papegoja kommer uppskatta den andras sällskap någon gång eller är det "för sent"?

Supertacksam för svar
2012-07-09 19:57
Minizoo

Visa presentation av Minizoo

Ort:
Antal inlägg: 4
när jag satte ihop mina fåglar så hade jag dom i varsina burar precis brevid varandra och när jag märkte att dom höll sig till varandra så nära dom kunde trots gallret så släppte jag ut dom tillsammans i rummet, och sen så höll jag ett öga på dom, sen stängde jag buren som den nya satt i, och lät dom gå in i buren när dom ville, det är ganska bra att öppna buren ofta i början när du flyttat ihop dom, så att dom inte börjar slåss. sen börjar dom vänja sig. att ha dom i varsina burar tar ungefär 2,5 veckor om dom inte klickar direkt förstås ;) men det som gick bäst för mig är när det var en hona och en hane. men 2 honor kan det som sagt ta 2,5 - 3 veckor. men 2 hanar tog det nästan 1,5 månader att få sams. det beror också på om hur hanarna är, min nymfhane är ganska barnslig och vill gärna smågräla medans den andre hanen var bestämd och hade ganska mycket "ego" ;) . det är mina råd i alla fall. Lycka till med nya pippin! =) jag tycker absolut att det var en bra idé =)
Inlägg 1 till 2 av totalt 2[till toppen]Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll