StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Forum - Kategorier
Ang. ZooKoll
Nya besökare - Läs detta först!
Ang. KattGuiden
Kattrasrelaterade frågor
Skötsel och råd
Foder
Uppfostran / inlärning
Utställning
Kattungen
Avel / uppfödning
Sjukdomar
Klotterplanket
Platyyngel

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Du är ej inloggad och kan därför inte skicka inlägg
till forumet.
Visa

Leversjukdom
Inlägg 1 till 13 av totalt 13[till toppen]
2008-02-01 19:19
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Jag har en katt som har fått förhöjda levervärden. Vi har haft henne inlagd på djursjukhuset i 3 nätter och sedan fick hon komma hem. Nu matar vi henne med royal canin recovery varannan timme, dock inte under natten. Hon äter lite kattuna tonfisk och lite pussi bitar i sås men hon slickar nog mest av såsen. Hon har ätit några få knakisar men det tycks ta emot att använda tänderna. Hon får 1/5 ursofalk en gång per dag och antibiotika morgon och kväll. Hon har nu varit hemma i 1,5 vecka. Hon har gått upp i vikt och är pigg och gosig i övrigt. Hon sover endel men det gjorde hon även innan hon blev sjuk. Hon är inte någon aktiv katt.

Jag undrar om det finns någon mer som har erfarenhet av leverproblem hos katt. Helst vill jag ha svar från dom som det gått bra för, jag klarar inte av att höra motgångar just nu.
Finns det möjlighet att hon börjar äta mer och mer själv?
Vi har fått en ny tid till veterinären den 26/2 för att ta nya blodprover och se om hennes värden har gått ner. Men det känns som det är väldigt långt till dess och jag slits mellan hopp och förtvivlan.

Det är förövrigt samma katt som jag frågade om en hårlös mage på. Hon har fått tillbaka lite fjun på magen under tiden hon var sjuk men nu när hon mår bättre har hon börjat slicka sej på sina hårlösa partier igen. Det var inte foderallergi för vi har provat diverse allergifoder. Vi har även provat Hills sensitive skin.

Vi har under tiden som vi medicinerar henne flyttat iväg våran andra katt till mina föräldrar för att slippa störningsmoment.

Tacksam för uppmuntrande svar.
2008-02-06 18:51
Midoriana


Ort: Vallentuna
Antal inlägg: 5
Jag har ingen erfarenhet att dela med mig av.
Men jag skickar lite tröstkramar och hoppas att allt går bra.

Fast jag tror att hon skulle må bra av att ha den andra katten hemma. Eller dom kanske inte gillar varandra?

Mvh Helene.
2008-02-08 17:56
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Tack för ditt positiva svar.

Dom båda katterna fördrar varandra men klarar sej bra var för sej. Vi får se hur vi gör efter att medicineringen är avslutad. Nu har vi gett mycket Pussi bitar i gelé som uppskattas och likaså kattuna tonfisk. Hon äter inte av levermaten men däremot av Royal Canin weight and kidney neutered cat knakisar så det får hon oxå som hon äter spontant av ibland.
Jag matar henne nu var tredje timme och hon äter lydigt av pulvermedicinen i messmör! Hon leker och gosar och har gått upp till 4kg i vikt nu på 3 veckor vilket är riktigt bra.
Så fram till den 26/2 kämpar vi på. Hon är ju bara 8 år så det är ingen ålder på en innekatt.
2008-02-23 03:15
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Nu har jag lagt av med att mata henne i ett par dagar och hon har bett om tonfisk och pussi kattmat och även ätit lite av knakisar. Men tyvärr slickar hon mest bara av såsen vilket innebär att hon är hungrig skulle jag tro. Hon äter dock upp all kattuna tonfisk som jag ger henne ett par tre gånger om dagen. Tyvärr blir hon ju bortskämd på detta sättet.
Hon leker och äter fortfarande medicinen i messmör.
Finns det något skäl till oro? Hon äter nog mer på natten när hon inte kan gnälla på oss att ge henne mat, men man kan ju aldrig säkert veta.
Nu är det bara några få dagar kvar till den 26/2 och förhoppningsvis visar proverna på en förbättring av levervärdena.
Dessvärre har hon börjat slicka sej mycket mer på både framtassar och mage och hon har fått utslag på dessa ställen. Det kan ha med maten att göra men hon vägrar ju äta annan mat så vad ska man göra?!

Håll tummarna!
2008-03-02 17:48
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Jag har mosat bullarna i såsen och då har hon ätit mer av maten men de senaste dagarna har det minskat på den fronten igen. Sucka!
Jag får veta resultatet av blodprovet som vi tog förra måndagen imorgon. Det är jättesvårt att få i henne rätt mängd mat för hon äter lite av maten när man ger henne den och sen lämnar hon resten till at torka. Knakisar äter hon ibland men inte alls i den utsräckning som hon gjorde innan hon blev sjuk. Jag har matat henne ett par gånger med spruta idag för att få i henne någon form av näring...
Jag har så ont i magen och vet inte hur jag ska göra. Man slits mellan hopp och förtvivlan.
2008-03-15 23:02
Katlis


Ort:
Antal inlägg: 1
Hej!
Vi fick lägga in vår katt wilma i somras 4 dagar, hon hade leverinflammation med rejält förhöjt alat värde. Hon bara kräktes och kräktes.De fick ge henne dropp tills hon återhämtade sig och började äta igen.
Det var en hemsk tid och vi trodde att hon inte skulle klara sig, men det gjorde hon och mår nu bra igen men äter fortfarande dietfoder och måste nog göra det hädanefter.
Jag ger henne special torrfoder, Hills L/d och royal canins Hypoallergenic som man köper hos veterinär och som speciellt är för leverskador.
Från början fick vi mata henne för att se att hon fick i sig ngt. koka vit fisk är också ok, det viktigaste är att de äter överhuvudtaget men också vad de äter.
Hoppas det går bra för er...kram
2008-03-19 12:58
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Hon äter nu ett par regäla teskedar wiskas mjukmat 3 gånger om dagen och däremellan royal canin weight and kidney knakisar! Hon tyckte ju inte om något av hills fodren vi köpte så något special blir det tyvärr inte. Hon dricker vatten och går på lådan och leker. Hon är mycket pratig och kelig. Levervärdena var tillbaka på normala nivåer och vi fick ett friskhetsintyg så nu har vi försäkrat henne. Jag har gått ut med henne i band flera gånger vilket hon älskar.
Vi ska ta hem den andra katten på påskdagen så får vi se hur det går.
Det verkar nog vara tillbaka nästan till normalt nu iaf.

Tack för stödet!
2008-03-26 13:39
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Tänk att det kan vara så besvärligt att ha djur.
Vi tog hem Anja på prov och det gick sådär bra. Dom två första dagarna fräste dom åt varandra och reste ragg. Nilla blev tyst, satt mest i fönstren och var på helspänn så fort hon fick se Anja.
Sen den tredje dan var dom båda tysta, sov i samma rum men lekte inte. Dom åt båda mat men umgicks inte med varandra alls. Då blev jag osäker på om vi skulle ha kvar Anja hemma eller om hon skulle flyttas. Mamma och pappa gick med på att ta hand om henne efter lite diskussion. Dom upptäckte möjligheten att ha henne på kattpensionat när dom åker bort.
Men idag när Nilla varit ensam igen har hon suttit i hallen och jamat igen. Jag har lekt med henne, gått ut i band med henne och gett henne mat men hon jamar ändå. Frågan är om hon trivs att vara själv eller om hon behöver sällskap av en annan katt trots att dom inte umgås med varandra synbart.
Jag är ju så velig och har ont i magen. Det första Nilla gjorde när mamma och pappa hade åkt iväg med Anja och jag grät var att trösta mej! Hon kom kurrandes och strök sej mot mej, kröp in under min haka och nosade på mina tårar. Sen la hon sej brevid mej, småpratade och kurrade tills jag lugnade mej.
Någon som har några tips på vad jag ska göra?
2008-06-07 11:26
Sunnygirl

Visa presentation av Sunnygirl

Ort: kristianstad
Antal inlägg: 174
Hej!.
Jag har haft många katter i mina dar och det jag kommit fram till är att de håller varann sällskap även om de ibland är lite trötta på varann. det är som vi människor juh.. vi älskar inte alla hela tiden men vi kan uppföra oss fint när vi inte gör det. Så länge dina katter inte slåss och flyger på varann med mord i blicken, utan kan finnas tillsammans även om de inte är brevid varann och gör allt ihop hela tiden tycker jag du kan ha dem ihop.
Jag förstår att du har ont i magen och är orolig för allt men ja tror att tid och uppmuntran katter emellan så kommer det gå bra.. =)
Om du tar hem Anja igen så låt dem få finna sin plats både för sej själva och ihop. Lek med dom kela med dom och låt dom bara vara. Katter är unika och speciella varelser som vet vad dom vill och inte vill. Ingen kan bestämma över en katt och få den till nått den inte vill..

Hoppas det går bra för dej..
//Sunny
2012-05-01 17:33
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Nilla har nu blivit sjuk igen efter 4 år.
Den här gången har vi henne försäkrad så veterinärkostnaden blev inte lika hög.
Hon har slutat äta igen men den här gången var alla prover på lever och njurar bra. Det fanns en liten förändring på levern men inte allvarlig.
Det enda vi väntar på är sköldkörtelproven som kommer på onsdag eller torsdag.
Hon har druckit vatten och ätit fiskmat självmant utan tvång men vi matar henne med flytande mat via spruta i munnen igen. Hon åt lite sardiner på burk när vi kom hem men inte efter det.
Hon har kissat flera gånger om dagen och bajsat igår men idag har hon inte gått på lådan än.
Igår drack hon vatten flera gånger både ur min påfyllnadshink för akvariet och ur sin vattenskål.
Hon har spytt ungefär en gång om dagen men aldrig i samband med matning. Sist var det en rejäl hårboll på ett par centimeter.
Hon går på penicilin och har fått det i 4 dagar morgon och kväll, vi har tre dagar kvar att ge.

Om det skulle visa sej att det är fel på sköldkörteln så överväger vi att avliva henne. Behandlingen blir för kostsam och det är inte säkert att hon överlever många år till trots den.

Ville bara uppdatera er som läser detta hur det är med våran katt.
Vi fick trots allt 4 extra år som har varit riktigt mysiga.
Hon har ofta sovit med oss i sängen om nätterna, apporterat diverse saker när hon vill något och talat om när hon tycker att vi ska gå och lägga oss om vi är uppe sent.
Hon har alltid mött oss i dörren med ett långdraget jamande om vi har varit borta någonstans.
Om solen lyst ute vill hon gå ut i band.
2012-05-12 23:08
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Vi har nu matat Nilla i två veckor. I tisdags tog vi henne till veterinären för koll och då hade hon gått ner till drygt 3kg.
Hon tyckte att det var lite väl ofta vi matade katten, att hon kanske inte fick chans att äta själv. Därför har vi nu dragit ner på matning till 4 gånger per dag: 12, 17, 21 och 00 och däremellan erbjuder jag tonfisk, gourmé paté, makrill i tomatsås, och flera olika sorters knakisar. Hon äter några knakiskar åt gången och det varierar hur många hon tar varje gång. Om jag däremot ger mina fiskar mat så äter hon gärna nästan 15 kryddmått av fiskflingor samtidigt som hon kurrar! Hon har även fått lite kattmjölk (20ml i äggkopp) idag.
Hon tycks inte vägra mat, bara att vi inte har hittat exakt det hon är sugen på.

Alla värden var bra, inget socker i urinen, ingen infektion, både njurar och levervärden var bra och likaså sköldkörteln.
Lustigt varför hon skulle sluta äta. Kanske att hon inte mådde så bra efter det anfall som hon fick på onsdagen 25/4. Det varade bara i någon halv minut.

Hon har slutat att spy på natten sedan några dagar tillbaka och hon har bajsat förra måndagen, i lördags, i tisdags och i torsdags.
Vi har telefontid med veterinär på tisdag så får vi se vad hon säger.
2012-05-17 17:29
Melonica

Visa presentation av Melonica

Ort: Nässjö
Antal inlägg: 24
Jag misstänker att hon har problem med tänderna och att det är därför hon helst inte vill äta några knakisar.
Vi köpte hem frysta strömmingsfiléer och delade upp i små små bitar, tog bort skinnet och ryggfenan. Det har hon ätit nästan 50g av, dvs halva förpackningen undergårdagen och natten.
I söndags var vi nära att ge upp för hon ratade verkligen allt vi erbjöd henne och jag tror att jag kan ha skrämt henne att ära vid sin matplats då jag tvingat in knakis i munnen med våld av frustration över att hon inte äter.
Men så öppnade jag en pussi portionspåse med oxkött och det slickade hon i sej. Det åt hon varannan timme under hela måndagen och tisdagen. Nu slickar hon tyvärr mest bara av gelén om jag inte matar henne för hand genom att hålla fram bitarna under munnen på henne.

Att ta bort tandsten kostar ju oxå en slant och våran ekonomi är ansträngd som den är. Tycker ni att vi ska ta bort katten? Hon mår ju bra i övrigt, bara att hon inte väger så mycket som hon borde. Hon väger runt 3 kilo nu och är 13 år gammal.
Är det värt att satsa på en munsanering? Vi har ju försäkring och självriskperioden har inte gått ut. Man kan nog dessutom dela upp betalningen om man hör efter.
Vore tacksam om någon ville skriva här igen!!

/Mel
2012-05-18 21:13
Devonrex

Visa presentation av Devonrex

Ort: Stockholm
Antal inlägg: 2
Min katt fick gulsot och det är en leversjukdom. Orsaken var att vi åkte till veterinär för att katten hade tandsten. Veterinär hotade att anmäla oss för djurplågeri för att katten var fet och krävde att vi bara gav katten en viss sorts mat. Vilken katten vägrade att äta, vid kontakt med veterinär så sade denne att katten skulle komma att äta (de gör det alltid, enligt honom). När katten gått ner 5 kg på en vecka och var verkade helt borta så åkte vi till en annan veterinär som gav oss beskedet att katten hade gulsot för att den hade gått ner i vikt för snabbt (för att den inte hade ätit skitmaten). Vi fick med oss special mat som vi skulle tvångsmata katten med tre ggr om dagen. Behöver jag säga att katten hatade den maten! I en vecka slogs vi med katten och olika sprutor som vi skulle spruta in mat i nosen på katten med. Vi steg upp kl 4.00 för att mata katten, sprang hem vid lunch, för att mata katten och det sista vi gjorde innan sängdag var att tvångsmata katten.
Invirad i en handduk låg den stackar katten och fick stora sprutor intryckta i sin nos, där mat sprutades in. Jag tänkte stackar katt, den kommer att hata oss för evigt!
Så vi köpte färskt kött, rostasfiler och karvade upp i lagom bitar och visade katten, den började slicka sig om nosen och med lite klapp började den äta. Därefter fick den rostasfiler i mängder varje dag och den åt.
När jag kom in med min katt gav veterinären den 50/50, den var förutom att den hade gulsot gammal och fet. Din katt är ju ung och de är seglivade små rackare, så jag tror att det går bra. Du känner din katt och om du tror att den behöver något annat, åk till en annan veterinär, för tro mig, de säger lite olika så det är bra att kolla med flera, vissa har bättre idéer än andra och vissa är idioter!
Jag och mina kissar håller tummar och tassar för er!
Min katt är fortfarande fet och den gillar rostasfileer och jag kommer att spö nästa veterinär som försöker få mig att banta den...


Bifogad bild
Inlägg 1 till 13 av totalt 13[till toppen]Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll