StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Forum - Kategorier
Ang. ZooKoll
Nya besökare - Läs detta först!
Ang. KattGuiden
Kattrasrelaterade frågor
Skötsel och råd
Foder
Uppfostran / inlärning
Utställning
Kattungen
Avel / uppfödning
Sjukdomar
Klotterplanket
Platyyngel

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Du är ej inloggad och kan därför inte skicka inlägg
till forumet.
Visa

IAMS kattmat
Inlägg 1 till 4 av totalt 4[till toppen]
2004-04-23 16:17
Ake

Visa presentation av Ake

Ort: Örebro
Antal inlägg: 266
Jag har gett mina katter IAMS kattmat. De är båda hankatter,som har opererats mot urinsten i urinröret. Jag vill därför ge dem den mat som är bäst för dem. Det är ju viktigt att det är rätt PH-balans, varken för surt eller för basiskt, eftersom det finns olika typer av stenar, en del uppstår i sur miljö och en del i basisk. Det måste också vara rätt mineralhalt, speciellt då så låg magnesiumnivå som möjligt. Jag har hört att ju mer kycklingkött det finns i fodret desto bättre foder för katten. Därför har jag valt Eukuneba (det dyraste fodret och från samma tillverkare som IAMS), men nu vill jag byta. Är det någon som kan föreslå ett bra foder som dels uppfyller de rätta kraven för mina två katter som är benägna att få urinsten samt inte är tillverkat av ett företag som utför plågsamma tester på djuren?

Kolla videon på denna site och läs artiklarna...Vad är det för fel med IAMS?AnnKristin
2004-04-28 11:48
Ake

Visa presentation av Ake

Ort: Örebro
Antal inlägg: 266
Jenny...Det låter som att Nutro skulle vara ett bra foder, kanske bättre än Royal Canin och Hills t o m. Jag använde det fodret för flera år sedan, men sedan stängde affären som jag köpte det i och jag började köpa andra foder i andra affärer. Men efter att ha läst ditt inlägg så har jag nu kollat vidare och faktiskt hittat en affär här som säljer Nutro.

Tusen tack för all hjälp, det är ju inte första gången du har hjälpt mig.:-)

AnnKristin

2008-11-07 09:53
Mbn

Visa presentation av Mbn

Ort: Skåne
Antal inlägg: 7
MJAUs burkmat är bra! Dessutom får katterna i sig vätska tillsammans med maten vilket ofta inte är fallet när de äter torrfoder. Om man blötlägger torrfodret så ser man vilka mängder vatten det behövs för att fodret ska få en rimlig konsistens (dvs mjukt rakt igenom) och så mycket vatten har jag svårt att tänka mig att en vanlig katt dricker.
Jag har haft en hankatt som till slut fick avlivas då hans urinstenar återkom och till sist satte sig så illa att det inte fanns något att göra och jag fick besked på att försöka få i honom så mycket vatten som möjligt för att "spä ut" urinämnen och fylla på blåsan så att han kissade oftare så att det inte skulle hinna bildas nya stenar. Bytte i den vevan också foder till just MJAUs burkmat. Ger nu också rått kött ibland, kyckling eller nötfärs, till mina kvarvarande hankatter just för att motverka fel balans i kroppen.
2008-11-07 09:57
Mbn

Visa presentation av Mbn

Ort: Skåne
Antal inlägg: 7
Hahaha.. Andra gången idag som jag skriver i en tråd som är gammal! Hur som helst så kan ju TS få uppdatera hur det funkat med maten, kanske? Sånt här är ju ganska viktigt för att hålla våra katter i så bra skick som möjligt, så länge som möjligt! :D
Inlägg 1 till 4 av totalt 4[till toppen]Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll