StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Start
Vad är ZooKoll?
Bli medlem
Sök medlemmar
Kalender
Prylmarknad
Statomaten
Om cookies
Kontakt
ZooKoll som startsida

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Artiklar - Start
Akvarier - Inredning / tillbehör / tillverkning

Bygga eget Droppfilter och Ytterfilter
Skapad av Anders Hagberg

Nu när jag har hållit på med akvarium i snart 14 år så kanske man kan dela med sig av sitt vetande även om det inte är så mycket.

Jag har ju byggt ett o annat filter genom åren när plånboken har gapat tom. och den senasta kreationen tänkte jag dela med mig av.

Mitt akvarium är på 550 liter så jag använder en jäshink till vin som behållare. Den rymmer 30 liter så det blir ca 25 liter filtermaterial  1. Ta en plexiskiva o borra massa 5 mm hål i den plexi eller lexan om man så vill kan man köpa hos glasmästaren det är ganska dyrt men man behöver o andra sidan inte speciellt mycket han kan nog såga till en cirkel med så den passar o hinken som är konisk det syns inte på skissen dock. Nu har man gjort en droppbricka.

  2. I botten på hinken gör man ett hål för genomföringen. Man behöver även en bit avloppspvc och en propp till denna. borra ca 7-10 mm hål i denna perforera med andra ord så vattnet kan komma igenom men inte filtermaterialet. Använder man biobollar kan man hoppa över detta.

  3. Pvc-biten ska ligga lös över genomföringen och bara se till att filtermaterial inte ska komma in i genomföringen o sätta igen denna med översvämmning som följd då vattnet inte kan rinna ut i samma takt som det pumpas upp till filtret.

  4. Fixa en mdf-skiva eller nått annat att ställa filtret på o borra ett hål i denna så du får igenom genomföringen koppla på en slang i botten o toppen.

  5. Enjoy!


Inköpslista

  • Vinhink 89 kr

  • Plexi 100 kr

  • Genomföring 150 kr

  • Pvc-bit med lock 50 kr


Summa:389 kr +Filtermassa och pump


Till artikelindex


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll