StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Korthår
German Rex
Inskriven av sunnygirl

Utskrift
ID-nr: 73Uppdaterad 2007-02-08 20:30
Informationsklass   
2

Ursprung och historik
Hur länge katter med lockig eller vågig päls funnits kan inte sägas men på 1930-talet i Tyskland rapporterades om detta fenomen dock utan att något arbete gjordes i detta skede att framavla en lockig kattras.

Under 1940-talet omhändertogs ett ”litet lamm”, en katthona med lockigt hår, som senare fick ungar varav en del blev rexade och andra normalpälsade.


Rasstandard / kroppsbyggnad
German rex är en tålmodig men ändå en aktiv katt. Rasen är idag mycket sällsynt.

German rex har en medellång, smidig och muskulös kropp med ett mer europélikt utseende än hos cornish rex och devon rex.

Huvudet är rundat med välutvecklade kinder, kraftig haka, medelång näsa som är lätt inbuktad vid näsroten, medelstora ögon och öron och korta, krusiga morrhår.

Pälsen är korthårig, vågig eller lockig och består enbart av underull.Vikt
0.00 Kg och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna kattras.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll