StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Semilånghår
American curl
Inskriven av sunnygirl

Utskrift
ID-nr: 63Uppdaterad 2007-09-26 01:42
Informationsklass   
2

Ursprung och historik
American curl är en ny ras som har sitt ursprung i USA. Två katter togs omhand av ett par i Kalifornien 1981 och det visade sig att på den ena honkattungen var öronbrosket bakåtvikt. När denna hona senare fick ungar konstaterades att några ungar i kullen ärvt den märkliga öronformen som visat sig vara genetisk dominant.

Curlen föds med raka öron men redan efter några dagar börjar öronen förändras för att vid cirka fyra månaders ålder ha färdigutvecklat krökningen.

Rasstandard / kroppsbyggnad
American curl har en långsträckt kropp, medelhöga ben och runda medelstora tassar. Huvudet är kilformat med mjukt, ovalt nosparti och tämligen lång nos, välutvecklad haka och medelstora, valnötsformade ögon.

Curlens främsta kännetecken är öronen. De är breda vid basen, runda i spetsarna och övre hälften av öronen är bakåtvrängda vilket gör att öronhåren spretar rakt fram.

Pälsen, som är halvlång eller kort (beroende på variant) är silkig och slätliggande med lite underull. Svansen på en american curl långhår har en plym.Vikt
0.00 Kg och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna kattras.

American curl
Bild-ID: 978

Foto Wikimedia Commons
Ca 1 år gammal.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll