StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Semilånghår
Ragdoll
Inskriven av Cat

Utskrift
ID-nr: 6Uppdaterad 2007-09-26 02:18
Informationsklass   
2

Ursprung och historik
Ragdollen är en ras som i sitt ursprung härstammar från USA och många är historierna om dess bakgrund.

Som en trasdocka; ledlös och utan känsla för smärta – det är en skröna om ragdollen och den är fullständigt felaktigt! Ragdollen är självklart inte okänslig för smärta och lealös – ja kanske beror det på att ragdollen kan bli fullkomligt avslappnad när den blir buren och på det sättet uppfattas som lealös.

Allt startade i början av 1960-talet när en uppfödare i Kalifornien parade en vit långhårshona med en helig birma och fick i kullen bland annat två brunmaskade mitted-hanar. Dessa parades tillbaka på mamman - avkomman från den linjen kallades "lightside". För att undvika inavel började man att använda en annan honkatt - en burma och avkommorna från denna linje kallades "darkside". Från dessa två sidors korsningar stammar dagens ragdolls.

Ragdollen blev godkänd i USA 1969 och kom sedermera till England 1982.Övrigt
Ragdoll är en tystlåten och lugn katt. Den har en tendens att fullständigt slappna av när man lyfter den och detta har gett den namnet ragdoll (eng: trasdocka). Den utvecklas relativt långsamt och det kan ta flera år innan den nått full fysik.

Den är stor och kraftig med lång muskulös kropp, kraftig nacke, medelhöga ben och runda tassar med tofsar. Svansen är buskig.

Huvudet är brett och mjukt triangelformat med välutvecklade kinder och en nos som har en liten böj. De stora ovala ögonen är blå och öronen, som är placerade brett isär, är lätt framåttippade och medelstora med rundade toppar.

Pälsen, som är medellång och silkig, ligger tätt mot kroppen och "skiktar" sig något när katten rör sig.Vikt
0.00 Kg och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna kattras.

Ragdoll
Bild-ID: 983

Foto Wikimedia CommonsVad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll