StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider afr. Malawi (V)
Nimbochromis linni (V)
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 52Uppdaterad 2004-11-25 00:08
Informationsklass   
6

Synonymer / tidigare vet.namn
Haplochromis linni, Cyrtocara linni

Utbredningsområde
Afrika: Malawisjön (endemiskt).

Allmän beskrivning
Bildar revir. Gräver inte och biter heller inte av växterna. Hanen är mycketaggressiv mot honan men ganska fredlig mot andra fiskar. Arten är rovgirig och kan därför bara hållas tillsammans med jåmnstora eller större fiskar.Hanen är polygam och skall alltid hållas med flera honor. Munruvare.Moderfamilj.Arten vill ha akvarier med gömställen av stenar och klippstycken och rikligplantering vid kanterna. Det är viktigt med fritt simutrymme.

Storlek
25 cm.

Könsskillnader
Ryggfenan på hanen är röd-gul-vitrandig medan honans är vit-gul. Hanen har äggfläckar på analfenan.Honan är inte så intensivt färgad.

Odling
26 - 28° C. Munruvare. Honan tar äggen i munnen. Antal ägg upptill 20. Befruktning genom "äggfläckmetoden". Modern bedriver intensivyngelvård de första veckorna efter kläckningen. Ynglen tillbringar dåalltid natten i moderns mun.

Utfodring
Kraftigt levandefoder av alla slag, huvudsakligen fisk, småköttstycken, oxhjärta, lever, fodertabletter och djupfryst foder.

Temperatur
0.0 °C och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna fiskart.

Nimbochromis linni (V)
Bild-ID: 591

Foto Esben Sebastian (Esben) KarlssonVad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll