StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Hundar
Forum - Hundar
Hundraser
Prylmarknad - Hundar
Artiklar - Hundar
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars hundar

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Grupp 8 - Stötande, Apporterande och vattenhundar
Barbet
Inskriven av Sunnygirl

Utskrift
ID-nr: 259Uppdaterad 2009-01-14 23:25
Informationsklass   
6


AllmäntSKKFCI

Historia / Ursprung
Barbet är en mycket gammal ras som var vanligt förekommande i Frankrike. Den används för jakt på sjöfågel, vilket finns beskrivet i litteratur från 1500-talet och framåt. Barbet användes även som apporterande hund av den franska flottan.

Allmän beskrivning
Fransk vattenhund, som används för jakt på sjöfågel. En vattenhund är mer än en apportör. Den måste även söka och stöta upp bytet som gömmer sig i vattenvegetationen. Därefter apporterar den det av jägaren skjutna bytet. En vattenhund fruktar inte kyla utan går i vattnet i alla väder. Rasen tillhör grupp 8, sektion 3 Barbet är en mycket gammal ras som var vanligt förekommande i Frankrike. Den används för jakt på sjöfågel, vilket finns beskrivet i litteratur från 1500-talet och framåt. Barbet användes även som apporterande hund av den franska flottan. Barbet är en medelstor hund med normala proportioner. Den karaktäristiska tjocka, ulliga pälsen skyddar effektivt mot kyla och fukt. På hakan bildar pälsen skägg, vilket har givit rasen dess namn (barbe = skägg). Barbet skall vara balanserad, varken aggressiv eller rädd. Den är mycket fäst vid sin familj, mycket sällskaplig och älskar vatten.


Temperament
Barbet skall vara balanserad, varken aggressiv eller rädd. Den är mycket fäst vid sin familj, mycket sällskaplig och älskar vatten.


Speciella krav / Skötselråd
Barbet är en vattenhund och en fördel jämfört med många andra raser, så fäller de inte hår! Så man behöver inte hålla på och svansa med damsugaren efter dem hela tiden!
Detta är en hund som kräver en fast hand under sitt första levnadsår. De kan vara ganska jobbiga och kontaktsökande.
Det är en hund som måste aktiveras. De behöver rejäl motion ett par gånger i veckan.


Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna hundras.

Barbet
Bild-ID: 1070

Foto Wikimedia CommonsKennlar med
Barbet

Aqualines
LINKÖPING
Batterikullen's
VISBY
Himling's
SÖDRA SUNDEBYN
Kais' Vitabjörnens
KAINULASJÄRVI
Luddelumps
BODEN
Nelum-Himalis
BORGÅ, FINLAND

Finns inte din kennel med?
Anmäl din kennel till ZooKoll's kennelregister. Det är helt kostnadsfritt. Din kennel visas på sidan för den/de raser som du föder upp.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll