StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Hundar
Forum - Hundar
Hundraser
Prylmarknad - Hundar
Artiklar - Hundar
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars hundar

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Grupp 8 - Stötande, Apporterande och vattenhundar
American Water Spaniel
Inskriven av Sunnygirl

Utskrift
ID-nr: 258Uppdaterad 2009-01-14 21:13
Informationsklass   
7


AllmäntSKKFCI

Historia / Ursprung
Det finns ingen exakt tidslinje för denna ras men sen 1800 talet så har den förekommit i usa och då speciellt i winsconsin och Minnesota. Kommer troligen från Curly-Coated Retriever and Irish Water Spaniel med inslag från andra spaniels.
American Water Spaniel är en högt utvecklad ras när det gäller jakt av fågel i träsk , träd , sjöar och floder. Tack vare sin nos och luktsinne så kan han leta fram även
ekorrar som sitter i träd och markerar dessa genom att skälla.

Rasen är ovanlig och endast 270 st var registrerade i Usa (AKC 1990) Men eftersom rasen är mer används som jakt hund och inte utställningshund, så är det inte ofta att de blir registrerade. Raser är alltså mer utbredd troligtvis än vad man har bevis för idag.


Allmän beskrivning
mindre ras som blir ca 36-46cm och väger ca11-20 kg.
Kan bli ca 12-15 år.

Kräver mycket motion och mental träning och det är viktigt att den får just detta speciellt om man som hundägare bor i lägenhet..

Temperament
American water spaniel är intelligent och lättlärd som hundras. Den vill gärna lära nya saker och är entusiastisk. Den andvänds i första hand för att jaga tex anka, vaktel och hare.
Rasen är också utmärkt till att använda som vakthund och som enbart sällskaps hund. Den är vänlig, energisk modig, uthållig och lydig.
Eftersom rasen är så lätt lärd och nästan lite ömtålig i uppfostran är det viktigt att man använder sig av en lugn fast och nästan övertalande inlärning istället för krävande eller skarp.
Lämpar sig ofta bra tillsammans med barn men om rsen eller den enskilda hunden tror sig kunna vara i en ledande alfa position så bör man se upp med att ha barn och hund tillsammans då han lätt kan bita eller hugga efter folk om han blir tex skrämd eller hårt disciplinerad..
socialisering är viktigt för just denna ras och detta ska börjas tidigt för att undvika att man får en aggressiv hund som vuxen.
Hundar som inte får tillräckligt med motion och mental träning kan komma att skälla gny och ibland yla men även bli otroligt energisk och över spänd.


Rasrelaterade problem
En del kan få hud problem som vuxna.

Speciella krav / Skötselråd
Pälsen kräver att man borstar igenom den ordentligt två gånger i veckan. Bada hunden enbart vid behov annars kan man uttorka pälsen.. Kan lukta lite pga den oljiga pälsen. Fäller inte speciellt mycket.

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna hundras.

American Water Spaniel
Bild-ID: 1270

Foto Wikimedia CommonsKennlar med
American Water Spaniel

Inga kennlar för rasen American Water Spaniel finns ännu registrerade i ZooKoll's kennelregister.


Finns inte din kennel med?
Anmäl din kennel till ZooKoll's kennelregister. Det är helt kostnadsfritt. Din kennel visas på sidan för den/de raser som du föder upp.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll