StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Smådjur
Forum - Smådjur
Arter/raser - Smådjur
Prylmarknad - Smådjur
Artiklar - Smådjur
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars smådjur

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Kaniner
Dvärghare
Inskriven av

Utskrift
ID-nr: 25Uppdaterad 2008-01-03 01:43
Informationsklass   
4

Historia / Ursprung
Dvärgharen avlades fram i England i början på 1800-talet, och den var då den allra första dvärgkaninen. Den kallades Polish, och visades på utställning första gången år 1884.

I slutet av 1800-talet importerades det några Polish till tyskland. Där arbetade man vidare med rasen och utvecklade så småningom en dvärgkanin med kompaktare kropp, vilken de gav namnet Hermelin. Dvärgharen, eller Polish, är alltså förfader till dagens hermelinkaniner.


Allmän beskrivning
Dvärgharen har ungefär samma storlek som hermelinkaninen, men utseendet är annorlunda. Att rasen kallas för dvärghare är egentligen missvisande, eftersom den faktiskt inte är en hare. Men till utseendet kan den påminna en del om en hare. Den har en lång, slank kropp, med långa smala ben. Huvudet är långsmalt med lång hals och långa upprättstående öron (öronen ska vara 5-6 cm). Pälsen ska vara kort, ca 2 cm, mjuk och glansig. Till temperamentet är dvärgharen något livligare än hermelinen. Den lär vara duktig som hoppkanin.

Dvärgharen väger 0,7-1,3 kg, max 1,40 kg som vuxen.
(Vid 4-5 mån ska de väga 0,5-0,7 kg, vid 5-7 mån ska de väga 0,7-1 kg)Rasstandard / kroppsbyggnad
Rasen är godkänd i samtliga färger.
Dvärghare vit finns i en rödögd (albino) och i en blåögd variant.

Ögonfärg: enligt respektive pälsfärg.
Klofärg: enligt respektive pälsfärg.

Den är godkänd i samtliga teckningar.

Vikt
0.71 - 1.30 Kg

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna art/ras.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll