StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Bojan
Yny
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Innehåll - Katter
Forum - Katter
Kattraser
Prylmarknad - Katter
Artiklar - Katter
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars katter

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Korthår
Cornish rex
Inskriven av Cat

Utskrift
ID-nr: 19Uppdaterad 2007-02-08 17:05
Informationsklass   
4

Ursprung och historik
Rasen cornish rex uppstod i Cornwall (därav namnet cornish), södra England 1950 då en mutation skedde och en lockig kattunge föddes.

Ägaren, som även födde upp rexkaniner (som är lockiga när de är små - därav namnet rex) tog vara på anlaget och började försök till avel som dock inte var helt problemfri. Man insåg efter ett tag att anlaget för lockig päls är recessivt vilket innebär att båda föräldrarna måste bära på anlaget för att det skall visa sig på avkomman.Rasstandard / kroppsbyggnad
Cornish rex har ett medellångt och kilformat huvud med strama rena linjer och tydligt markerad haka. I profil ska synas en rak linje från pannans mitt och ner till nosspegeln. Ögonen är medelstora och mandelformade med strama linjer och vaken blick. Öronen är påfallande stora, breda vid basen och högt placerade. När katten lystrar är öronen näst intill parallellt ställda.

Den är högbent med slank, fast och muskulös kropp. Benen är slanka och raka, tassarna små och ovala och svansen lång och smal. Helhetsintrycket är både elegant och kraftfullt och katten påminner svagt om en vinthund.Päls / Tillåtna färger
Pälsen, som är rasens främsta kännetecken, är lockig eller vågig, mycket kort och silkesmjuk och utan täckhår. Framför allt på ryggen och sidorna bildar pälsen prydliga "tvättbrädes- vågor". För att kattens eleganta linjer ska framhävas bör pälsen också ligga tätt intill kroppen. Pälsen är mycket lättskött. Till vardags fordras nästan ingen pälsvård och katten fäller sparsamt med hår. Den tunna pälsen gör dock att den har svårare att hålla värmen än normalpälsade katter – den trivs därför i bäst i värmen inomhus.


Temperament
Cornish rex är livlig, intelligent, nyfiken och har stort behov av stimulans - det kan alltså vara bra att inte ha den som ensamkatt. Den avskyr tvång och kan vara viljestark men är samtidigt mycket läraktig och lyhörd.

Vikt
0.00 Kg och högre

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna kattras.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll