StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Hundar
Forum - Hundar
Hundraser
Prylmarknad - Hundar
Artiklar - Hundar
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars hundar

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Grupp 6 - Drivande samt sök- och spårhundar
Ariégeois
Inskriven av Sunnygirl

Utskrift
ID-nr: 170Uppdaterad 2008-05-28 22:25
Informationsklass   
4


AllmäntSKKFCI

Historia / Ursprung
Ariégeois är en fransk stövarras som utmärker sig när det gäller styrka och sitt väl utvecklade spårsinne, men mindre när det gäller snabbhet. Den har under hela 1900-talet använts till jakt speciellt i de sydöstra delarna av Frankrike (Ariége är en av de provinser som gränsar till Spanien).
Bakgrunden är genuint fransk och Ariégeois härstammar från den gamla inhemska rasen briquet och som sen korsats med Gascon saintongeois.

Allmän beskrivning

En Ariégeois skall vara en lätt och elegant hund med vänligt, saktmodigt uttryck i de alltid mörka ögonen. Öronen är tunna och mjuka men inte överdrivet långa. Svansen är sabelformigt böjd och bärs högt; pälsen är fin och tät.
Färgen är vanligen vit-och-svart-brokig med små tan-fläckar över ögonen. Mankhöjden skall för hanhundar vara 55 — 60 cm, för tikar 53-58 cm.

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna hundras.

Ariégeois
Bild-ID: 1216

Foto Wikimedia CommonsKennlar med
Ariégeois

Kims
KINNARED

Finns inte din kennel med?
Anmäl din kennel till ZooKoll's kennelregister. Det är helt kostnadsfritt. Din kennel visas på sidan för den/de raser som du föder upp.


Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll