StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Övrigt akvarierelaterat
Atya gabonensis
Blå monster-solfjäderhandräka
Inskriven av Christinag

Utskrift
ID-nr: 1629Uppdaterad 2008-06-06 00:32
Informationsklass   
9

Synonymer / tidigare vet.namn
Observera att alla räkor som säljs under detta namn inte är denna art. Oftast spelar det ingen större roll, de är likartade i hållningen.

Utbredningsområde
Västafrika och Sydamerikanska atlantkusten.

Allmän beskrivning
Storvuxen, men helt fredlig solfjäderhandräka. Den har inga saxar utan fjäderliknande "händer" som den skyfflar in maten med. Kan sällskapa med andra fiskarter om de är fredliga mot räkan och dess (mycket småvuxna) avkomma. Den kan tom sällskapa med dvärgräkor, för den är trots sin storlek helt fredlig. Rikligt med gömställen behövs för Monsterräkan, inte bara för de medboende. Färgen varierar rätt mycket: vitaktig, ljusblå med vitt, blåvitaktig med rödbrunt och kanske även helt rödbrun eller helt kraftigt blå. Mörkt bottenunderlag sägs stimulera den till att utfärga till mörkt blått.

Storlek
15 cm (hannar) honorna flera cm mindre.

Odling
Inte möjlig i sötvatten. Kräver uppsaltat vatten för odling. Se beskrivningen för Amnoräkan för odlingsförsök. Man kan flytta den högdräktiga räkhonan innan det är dags, för att vara helt säker på att kunna ta vara på räkbarnen.

Utfodring
Alger, växtrester och diverse torrfoder. Helst skall torrfodret smulas sönder så fint det bara går, den står gärna i strömmande akvariepartier och filtrerar ut maten ur vattnet genom strömmningen.

Övrigt
Nedanstående rekommenderade akvariestorlek beror på att den vill ha litet vattenströmning. Går det att ordna i ett mindre kar, så kan det vara OK det också.

Nedanstående hårdhet åsyftar totalhårdheten. Karbonathårdheten får inte understiga 1 och gärna vara 3 eller litet till.

Temperatur
20.0 - 28.0 °C

Vattenvärden
6.5 - 7.5 pH

Vattenvärden
1.0 - 6.0 dGH

Akvarielängd Minst 60 cm.
Avarievolym Minst 60 liter.
Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna fiskart.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll