StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Yny
Neek
Rhema
Lyrik
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Berraberra
Mikfiskdol
Toddekanske
Helecs
Fiskarno
Boszkan
Ciszie
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Övrigt akvarierelaterat
Neocaridina heteropoda
Algräka, Invasionsräka, Guppyräka, Ninja-räka
Inskriven av Christinag

Utskrift
ID-nr: 1628Uppdaterad 2008-06-06 00:27
Informationsklass   
10

Synonymer / tidigare vet.namn
Det är en vanlig förväxlingsart till Amanoräkan. Tidigare identifierad som Neocaridina denticulata sinensis. Kallas även Turnerar-räka eller Ninja-räka.

Utbredningsområde
Stort utbredningsområde i Asien: Kina, Taiwan

Allmän beskrivning
Förväxlingsart till Amanoräkan (se denna beskrivning). Dom är gråbeige-vitaktiga, men färgen kan variera, inte minst beroende på utfodringen. Honorna har i vissa tider en tydlig rand på ryggen. Både hanna roch honor har pytte-pyttesmp brunaktiga prickar som kan vara så många att den ger ett brunbeige intryck. Färgen varierar således mellan individerna i samma koloni. Håll dem gärna i grupper om 10 st då håller de sig framme i samlad trupp och är riktigt lustiga att observera. Kann sällskapa med små och fredliga fiskarter, men vill man ha räkyngel så måste man se till att rikligt med gömställen finns. Sällskap med andra räkarter går bra, bara de inte är av samma släkte (risk för bastarder).

Läs mera om hållning och förökning vid andra färgvarianter/underarter av Neocaridina heteropoda.

Storlek
Hannarna mestadels högst runt 21 mm, honorna kan bli omkring 25 mm.

Könsskillnader
Honan större och har ibland en rand på ryggen.

Odling
Enkel. Man kan ibland redan se att räkorna förökat sig i butikerna! Man inreder akvariet bäst med javamossa och annat som räkbarnen kan gömma sig i. Mycket små räklarver, endast bråkdelen av en mm. Javamossa eller andra finbladiga växter och mulm och grums på bottnen är oumbärligt för att räkbarnen skall hitta mat och överleva.

Läs mera om förökningen i beskrivningen för Amanoräkan.

Utfodring
Alger, växtrester, granulat och andra torrfoder, cyklops och liknande. Mygglarver tas också.

Övrigt
Bör inte hållas tillsammans med andra arter av dvärgräkor pga risk för korsningar. Om karbonathårdheten inte överstiger 15 (eller understiger 3) så kan man hålla dem i den totalhårdhet som anges nedan.

Temperatur
4.0 - 28.0 °C

Vattenvärden
6.5 - 8.0 pH

Vattenvärden
1.0 - 30.0 dGH

Akvarielängd Minst 30 cm.
Avarievolym Minst 12 liter.
Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna fiskart.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll