StartHundarKatterAkvarierSmådjurTerrarierFåglar


Senast inloggade
Biewerterrier
Yny
Bojan
Lyrik
Majvor
Matryd
Neek
Lassebi
Runehamm
Fabricio
Rhema
Rob
Rosita
Cg
Loach
Jojjelundstedt
Smmsson
Mto49
Paddans
Matejanna
Innehåll - Akvarier
Forum - Akvarier
Fiskarter
Akvarieväxter
Prylmarknad - Akvarier
Artiklar - Akvarier
Medlemmars Bildarkiv
Medlemmars Bloggar
Medlemmars akvarier

Art-/rasarkiv
Saknade bilder

Logga in
Anv.namn
Lösenord
Kom ihåg mig 

  Glömt ditt lösenord?

Ciklider afr. Tanganyika
Neolomprologus tretocephalus
Tanganyikazebra
Inskriven av Agadmin

Utskrift
ID-nr: 109Uppdaterad
Informationsklass   
6

Utbredningsområde
Afrika: Tanganyikasjön (endemiskt), i rullstens- och klippzoner.

Allmän beskrivning
Bildar revir och par (föräldrafamilj). Hanen bevakar det stora reviretmycket energiskt.Inred akvariet med stenuppbyggnad med många hålor och andra gömställen.Plantering av växter är inte nödvändig.

Storlek
15 cm.

Könsskillnader
Svårt att skilja könen. Hanen har något mörkare fenor och är större.De är aktivare under leken och rygg- och analfenorna är något längre utdragna.Ytligt betraktad kan Neolamprologus tretocephalus förväxlasmed Lamprologus sexfasciatus och Cyphotilapia frontosa. Den skiljer sig emellertid fråndessa genom att bara ha fem tvärband medan de båda andra har sex.

Odling
25-28° C. Odlingen är inte så enkel och har hittills lyckats bara i enstaka fall. Odlingen förlöper som hos Lamprologus brichardi. Neolamprologus tretocephalus är relativtproduktiv (upp till 400 ägg). Arten är grottlekare. Äggens utvecklingstid uppgår till 48 tim.

Utfodring
Allätare, levandefoder, huvudsakligen insektslarver, frystorkat och djupfryst foder, flingfoder, vegetabilisk extrakost.

Medlemmars kommentarer
Inga kommentarer finns för denna fiskart.Vad gäller för bilder?
Alla bilder måste vara tagna av dig själv. De flesta filformat går bra. Det bästa är om bilden är i orginalstorlek och inte förminskad eller komprimerad. När bilden tas med i Art-/Rasarkivet kommer den att göras i två storlekar med en tumnagel för snabbare laddning.

Ja, jag vill gärna bidra med bilder. Hur gör jag?
Maila dina bilder till info@zookoll.se gärna tillsammans med information om artens/rasens namn om du vet det. Ett annat sätt är att skicka ett Privat meddelande till Agadmin och berätta vad du har.

Hur presenteras jag som fotograf?
Alla bilder publiceras med information om fotografens namn vid såväl tumnagelbilderna som de stora bilderna. På de stora bilderna är dessutom ditt namn integrerat för att bättre skydda från oönskad spridning. Du kan också bifoga e-postadress och URL som presenteras i samma fönster som den stora bilden. Som företag kan du få en liten reklamplats ovanför dina bilder. Detta är gratis i utbyte mot det material du bidrar med.

Kan jag få betalt för mina bilder?
ZooKoll är ett ideellt projekt och bygger på insatser, bidrag och material från medlemmar och andra intresserade. Det finns därför inga ekonomiska medel att lägga ut. Här kan du som fotograferar göra en stor och högt uppskattad insats.


Dela på...


© 1998 - 2018 ZooKoll